КЪСМЕТЪТ НА НАЧИНАЕЩИЯ: ЧОВЕКЪТ ЦЯЛ ЖИВОТ Е НАЧИНАЕЩ

От рубриката „Приложна интуиция за всеки ден“

 

 

 

Интересно явление е човешката възраст. Разбира се, тя е относително понятие, но има някои специфични характеристики, които важат при всички обстоятелства.

 

Например:

 

- имаш само една година срок, за да изживееш нещата, свързани с точно тази възраст;

 

После преминаваш към следваща възраст (година) – и това отново се повтаря – отново имаш само 1 година срок. И така.

 

Втори пример:

 

- в тази ЕДНА ГОДИНА СРОК – ти винаги си за първи път, никога не си имал опит с нещата от тази година, и никога няма да имаш отново, когато годината премине;

 

Затова хора от различни възрасти никога не могат да се разберат напълно едни други. Дори едните да са минали възрастта на другите – това изобщо не значи, че те са ВЪВ тази възраст – тя безвъзвратно е отминала и те в момента са съвсем други. А когато тези същите, уж преминали през предишната възраст, имат претенции, че са наясно с нея и могат да разберат „по-младите“ – всъщност те забравят, че, когато са били на тази възраст, са били новаци в нея, напълно начинаещи – и ТОЧНО като такива са излезли от точно тази година. Рутина или опит не може да се натрупа, нито да те натовари – годината изтича и идва нова. В която отново си пълен НОВАК.  

 

Трети пример:

 

- лъжливото усещане за „натрупан опит“ или „натрупани, преминати години“ ПРЕЧИ на човека да види новото, пречи му да е напълно начинаещ.

 

А ако изпуснеш шанса да си начинаещ – всъщност изпускаш и т.нар. КЪСМЕТ НА НАЧИНАЕЩИЯ.

 

Всеки, който се осмели да БЪДЕ НАЧИНАЕЩ – със сигурност знае, че КЪСМЕТЪТ НА НАЧИНАЕЩИЯ неизменно се появява и му помага. Но като се мислиш за много знаещ и преживял, за много опитен – ти си оставаш с тия твои мисли и натоварващи УБЕЖДЕНИЯ – и КЪСМЕТЪТ си минава невидим покрай теб, а и ГОДИНАТА ТИ ОТМИНАВА. И освен че нищо не си научил от нея, освен че ще се ядосваш и каеш, че „отново нищо ново не ми се случи!“ – ти просто си пропуснал да бъдеш начинаещ и, бидейки такъв, да ВИДИШ И ВЪВЕДЕШ НОВОТО, което ти е било дадено за тази година. Годините преминават, навъртат се, и ако всяка следваща отново се правиш на много опитен и знаещ – накрая ще си изпуснал доста КЪСМЕТИ НА НАЧИНАЕЩИЯ. И доста преживявания, и много нови неща, и, разбира се, необятни количества знания ще са затворени завинаги за теб.

 

Който не вярва в прераждането – за него, може би, е лесно да осъзнае, че човек е САМО ЕДНА ГОДИНА от живота си на 50 години, например. Който вярва или дори помни свои други прераждания – може да спори. Да каже:

 

- О, безброй пъти съм бил на 50 години! Безброй години! Имам опит и знам какво е!

 

Най-вероятно такъв човек, дори наистина да е получил Дара (тази „свръхсила“ в Тантра, например) да си спомня и осъзнава всичките си инкарнации – колкото и невъзможно да звучи, такъв човек всъщност е от „многознайковците“, които никога не признават, че са начинаещи. Те не се научават на нищо от повечето години от живота си – затова може да ги повтарят хиляди пъти. Което, разбира се, също не е приятно.

 

И тук не става дума да очакваш постоянно новото, или да копнееш наивно по невъзможното. Напротив! Дори най-добре и най-свободен е човек, който няма никаква надежда – защото:

 

СВОБОДАТА Е ОТВЪД ОГРАДИТЕ НА НАДЕЖДАТА.

 

Надеждата ограничава кръгозора до възможностите на въображението. А Мирозданието е нещо необозримо по-голямо и богато от всякакво въображение.

 

Но, стига толкова разтягане на локуми. Пожелавам на всеки Рожденик да има съзнанието да си каже на рождения си ден –

 

ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАВЛИЗАМ В ТАЗИ ГОДИНА ОТ ЖИВОТА СИ И ИМАМ СРОК ЕДНА ГОДИНА ДА Я ИЗЖИВЕЯ ПО НАЙ-ПЪЛНОЦЕННИЯ ЗА МЕН НАЧИН!

 

...

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 02 февруари 2017 г.

ПРИЛОЖНА ИНТУИЦИЯ ЗА ВСЕКИ ДЕН:ДАЛИ СЪМ НА ПРАВ ПЪТ? ЕДИН ЧЕСТ СИМПТОМ...ПРИТЕСНЕНИЕТО - ЗНАК, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД
21 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ОТ ПСИХОЛОГИЯТА


...