КРАТКО РЪКОВОДСТВО СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Уточняване на понятията:

енергиен вампир - човек, който при разговор ви разваля настроението или тонуса за дълго или кратко време, без да Ви е шеф или висшестоящ;

 

...


Животът е пълен с енергийно вампирство. Никой не е застрахован от среща с такива хора, а също - никой няма гаранции, че той самият не се проявява като енергиен вампир, спрямо някого другиго. Т.е. - енергиен вампир би могъл да бъде практически всеки. Съзнателно или несъзнателно.


Най-общо описание на среща с енергиен вампир: срещат се двама души и започват разговор. Единият почти веднага започва да се чувства не добре, изнервен, обиден и пр., само от една-две подхвърлени думички от другия. А най-често - сринатият дори не знае от какво се е сринал.

...


Тия "думички", всъщност, съвсем безобидни на пръв поглед, ако не бъдат изчистени от паметта на "жертвата", ще останат там за дълго време. И - най-малкото - ще й попречат да свърши важни за нея неща, а най-много - ще я осакатят или дори - убият. И това не е вуду-магия. Нито някакъв друг мистичен феномен. "Дума дупка не прави" - е много погрешна народна пословица. Прави!


Неслучайно много видове психотерапии целят да изкарат на повърхността "обидите" или травмите, които човекът е преживял някога, но не ги помни съзнателно - те си стоят някъде из чекмеджетата на безбройните мозъчни файлове, и си вършат работата - дълбаят, човъркат, докато не стигнат до "слабото" място. Или - локус минорис резистенцие (мястото на най-малкото съпротивление).

...


Затова, при личен разговор, когато се усети и най-малък намек за срив в тонуса - трябва моментално да застанем нащрек. Да не си отвличаме вниманието с глупости, а да се съсредоточим изцяло в разговора с вампира и в самия вампир. Абсолютно необходимо е да запомним "думичките", които са ни сринали! Да не позволяваме те да влязат като "код" в нашата пасивна памет (подсъзнанието). Имаме ли съзнание за кодиращите думи - имаме "спасението" си. Всъщност, ако човек успее да се съсредоточи и да запомни "кодовете" в такъв момент, вампирът някак несъзнателно се отдръпва. Защото, на съзнателно или несъзнателно ниво, той усеща, че не му позволявате да ви "пие" енергията, както на него му се иска.Казано с други думи - когато възприемаме съзнателно, ние не можем реално да се обидим! Обидата е нещо, което действа несъзнателно. И, както са казали мъдрите - ти избираш дали да се обидиш и да приемеш обидата. Ако не го направиш - тя се връща към насочилия я. Да, човек може да избира, само когато има съзнание какво точно трябва да избира. Затова - внимание към всяка една дума! И не е добре да прекратяваме разговора, ако усетим, че нещо не е наред! Трябва да го довършим - за да можем да запомним "кодовете" - вампирът винаги ги повтаря многократно. Прекъснем ли от страх - има голяма вероятност да не успеем да пресеем "отровните семена"! Т.е. - ще направим услуга на вампира, а себе си - ще увредим. Никакво прекъсване при вече започнат разговор!

...


В наше време, с масовите електронни комуникации, контактите с енергийни вампири са увеличени до небесно-степенни висоти. Но, от друга страна, в Нета всичко е записано. Т.е. - дори да те срине нещо - ти почти винаги можеш да се върнеш, да видиш разговора, и да разбереш кой и с какви "кодове" те е"овапцал". Смятам, че това трябва да се прави задължително!

...


Попътен вятър и пълно безвампирие на прочелите го!

...

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа

 

03.02.2014 г.
Йога ОНЛАЙН (клик) 

...


...
...
...


...


ДРУГИ СТАТИИ:КОНЦЕНТРИРАН ИЛИ РАЗПИЛЯН УМ?


ЙОГА НА ФИЗИКАТА


СИЛАТА НА МИСЪЛТА И МАТЕРИАЛИЗАЦИЯТА


САМОЛЕЧЕНИЕ И ЛЕЧЕНИЕ СЪС СИЛАТА НА УМА

 

 

СИНХРОНИЧНОСТ И КУНДАЛИНИ: ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ МОЛИМ САМО ЗА ВЪЗВИШЕНИ НЕЩА


ЙОГА: РАЗВИВАНЕ НА СИЛАТА НА МИСЪЛТА


ЙОГИЙСКИ МЕТОД ЗА ПОСТИГАНЕ НА УСПЕХ – ПРАТИПАКША БХАВАНА


КАК ДА ПРОБУДИМ КУНДАЛИНИ


ЗА ЧАКРИТЕ И СИДДХИТЕ – СВРЪХЕСТЕСТВЕНИТЕ ПСИХИЧЕСКИ СИЛИ


ЙОГИЙСКОТО ПРОМИВАНЕ НА НОСА - НЯКОЛКО МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ


ГРЪБНАКЪТ - АНТЕНА ОТВЪД ВРЕМЕТО

 

ПРЕДАНИЕТО ЗА ДЕВЕТИМАТА НЕИЗВЕСТНИ – ПАЗИТЕЛИТЕ НА ТАЙНИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО


ДУШАТА СЕ ХРАНИ СЪС СВЕТЛИНА


СЕНЗОРНАТА ДЕПРИВАЦИЯ И ПРЕПРОГРАМИРАНЕТО НА ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК


ДАЛИ СЪМ НА ПРАВ ПЪТ? ЕДИН ЧЕСТ СИМПТОМ..


ПРИТЕСНЕНИЕТО - ЗНАК, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД

 

 

 

 


 

 

 

 

 
...