МЪДРЕЦЪТ НЕ ТРЯБВА ДА ПЪТУВА, ЗА ДА ВИДИ

Или - винаги и навсякъде у дома!

 В областта на „духовното” се забелязва една странна тенденция – божества, гурута, водачи и прочие обявяват за свещени определени места от прекрасната планета Земя. До тук – нищо необикновено. Освен, разбира се, възможността мислещите хора да се усъмнят, че боговете и светите учители са прикрити агенти на туристическия бизнес.

 

Реално погледнато – Земята се върти и лети в Космоса! Лети във Вселената. Т.е. – така наречените и набедени „свещени места” всъщност не стоят на едно място! Тези места, каквато и „енергия” да имат, тя се променя – постоянно! Заедно с движението на нашата Майка, планетата Земя.  В космически мащаб тези места не са никакви „места”!

 

Дали ще си сега на Еверест, или на Седемте рилски езера, или на върха на Хеопсовата пирамида – това не е от значение – защото след час на тяхно място вече ще е дошло ... съвсем друго земно място. „Не-свещено”!

 

Истинското духовно учение не би трябвало да учи хората, че могат да са щастливи и качествено енергизирани само на едно-две места от планетата! По-нормално и естествено ми се струва да учи хората да СА НАВСЯКЪДЕ И ВИНАГИ У ДОМА.

 

Представяте ли си какво би станало, ако на Седемте Рилски Езера или във Фатима се изсипят наведнъж три милиарда човека, защото, видите ли, само там се чувстват щастливи и у дома? Да, това би могло да стане.

 

И още една смешна аналогия – това със свещените места ми прилича на нещо такова: хората си внушават, че само една част от тялото им е важна и хубава – и започват да пренебрегват и мразят всичките си други части.

 

А и вероятно неслучайно един древен просветлен е казал:

"Мъдрецът не трябва да пътува, за да види."

 

Такива работи...

 

...

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа

 

 


 

ТРАНСФОРМАЦИЯТА – ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА ГАДАТЕЛСТВОТО (ЛИНК)...