НАУКАТА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА МЕСТИ ПРЕДМЕТИ СЪС ЗВУК

Резюме: Учени са създали новаторско звук-извличащо и предаващо устройство, който може да повдига и мести предмети, с помощта на  звукови вълни.

Звуковите вълни с висока амплитуда се използват за създаване на акустична холограма, която може да повдигне и да придвижи малки предмети.

 

Изследователският екип е създал триизмерни акустични полета с форма на пръсти и кафези. Тези акустични полета са първите акустични холограми, които могат да упражняват сили върху частиците, да ги повдигат и манипулират.

 

Брус Дринкуотър, професор по ултразвуци към факултета по Механично инженерство в Университета в Бристол, казва: "Всички ние знаем, че звуковите вълни могат да имат физически ефект. Но тук ние успяхме да контролираме звука до степен, непостигана досега."

 

Цялата статия: Sonic tractor beam moves stuff with sound

 

 

Тази технология, както казват други източници, ще бъде използвана първоначално в медицината – при микрохирургични операции, или за насочване на лекарства към дадени конкретни заболели тъкани и органи.

 

Сега малко разсъждения. Древните предания, както и науката за мантрите или за въздействието на звука – НААД ЙОГА – започват да стават реалност. Разбира се, тепърва предстои да се види още много, а и скоростното развитие на технологиите, вероятно ще ни даде възможност да приемем за даденост явлението „звук, преместващ предмет“. Също така, този вид явления се числяха основно към съдържанието на фантастиката, както и на езотеричните писания за Атлантида или за строежа на Египетските пирамиди.

 

И, да добавя още малко лични разсъждения. Звукът, дори да не е бил използван досега в пряката работа на хората, т.е. за местене на предмети, или за разбиване на обекти (всъщност, използва се отдавна ултразвук за разбиване на камъни в жлъчния мехур или в бъбреците), се използва откакто съществуват човешките езици и музиката, за влияние върху човешкото СЪЗНАНИЕ.

 

Звукът, под формата на музика – може съвсем пряко да промени състоянието на нашата психика. Това го е изпитвал всеки човек. А най-важното тук е, че практически всичко зависи от това, в какво състояние е нашето съзнание (или ум, или воля – не е важна думата тук). Дали нещо ще се реализира, или няма да се реализира – това зависи единствено и само от състоянието на нашата психика (далеч не толкова от състоянието на тялото ни. То, тялото, така да с каже, е страничен ефект от състоянието на психиката.)

 

Звукът от гласа на даден човек – също влияе върху психиката на хората. Може да въздигне съзнанията, може и да ги принизи… Може да стимулира към действие, може и към бездействие. Може да вдъхновява, може и да потиска.

 

Общо казано: ЗВУКЪТ Е ВЕЛИКА СИЛА.

 

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа

 

публикувано на: 28 октомври 2015г.

...