НА КАКВА ВЪЗРАСТ Е МОЯТА МАТЕРИЯ

Възрастта на всички мои атоми ми е неизвестна.
Но, ако приемем, че всеки един атом във Вселената съществува от нейното начало, което в днешно време е модерно да се нарича "Голям взрив", то значи и атомите ми са на вселенска възраст.


Материята, както често обичам да повтарям, всъщност не е само "материя".


Къде и как се генерират атомите?


Казват, че това ставало при избухване на свръхнови - т.е. при стари звезди, които са над определена величина и когато им изгори цялото гориво, те избухват и се увеличават, преди да започнат свиването и превръщането си в джуджета.


Не знам дали свитите (колабирали) звезди, се водят умрели.


Но атоми не се генерират само при избухване на свръхнови - всъщност, твърди се, че всичката материя се е генерирала при Големия взрив.


При свръхновите май става трансформация на вида атом (или частица).


Количеството атоми/частици във Вселената си ги е имало от Началото.


Оттам - макар и твърде опростенчески - можем да перифразираме и закона за негубене на енергията.


Енергия и материя са едно и също нещо.


Енергията не може да се изгуби - така е и с материята - тя е еднаква като количество във Вселената от Сътворението насам (ако наречем Големия взрив условно „Сътворение”).


Разбира се, по тази  тема може да се пише до безкрай, може да се добави, че  досега не е открита субатомна частица, която да е крайна - т.е.  да не се дели на други суб-суб-атомни частици.


Преди няколко години науката се надяваше, че ще открие "частицата на Бог" - т.е. частицата сама по себе си, която не може да се дели на други частици и да е фактически основата на цялото "материално" мироздание.


Но тази частица още не е открита.


Колкото по-навътре се навлиза в атома, толкова по-безкраен изглежда той и се дели на все повече и повече частици, а краят му - крайната частица на Бог - никакъв го няма...


Да не говорим за черната материя и черната енергия - установено е по напълно научен път, че те съставляват над  70 % от масата на Вселената - но какво представляват - никой не може да каже.


И се връщаме към Живото и Неживото, за да не се отплеснем досущ като навлезли хора в атом!


Че той, засега, няма край...Ставаше дума за свръхновите.Умрялото човешко тяло, обаче, не е същото като свръхновата. Неговата материя също не се губи - връща се във Вселената, т.е. започва да се разгражда, а самото тяло не изпитва болки, не се движи, не желае нищо.


Казват - не е живо.Но "аз" не съм нито тази страховито древна материя, нито този "живот".Аз, може би, съм и двете.Това, което искам да кажа е, че не може да си например на четиридесет години по биологична възраст и по документи, а всъщност тялото ти, което е неразделна част от теб, да се състои от атоми, чиято възраст е равна на възрастта на Вселената!Затова много хора не се чувстват на възрастта, на която официално се водят. Някои се чувстват много по-древни.И с право!

 
...

Автор:  Соня Петрова – Аеиапубликувано на: 14 септември 2014 г.

 


 

Йога ОНЛАЙН – ПРАКТИКИ ПО СКАЙП (линк)
 

 


 


...