ЧАКРИТЕ - НАРИСУВАНИ С МАРГАРИТКА

Маргаритката (лат. Bellis perrenis)В интерес на истината, нямах намерение да се занимавам с нея - канех се да откривам новата рубрика в сайта-"РАСТЕНИЯ НА СИЛАТА" - със съвсем друго цвете. Но с цветята не винаги можеш да излезеш на глава, нито да предвидиш каквото и да било. Това са едни безкрайно своенравни и тайнствени Творения, които, вероятно, нямат много аналози в различните "светове". Или, ако включа малко романтика, като нищо тези ефирни, но вечно живи красиви творения може и да са вид антенки, свръзки между Нивата на Творението?

И съвсем без всякакво предупреждение, Маргаритката ме омагьоса със СВЕЩЕНАТА ГЕОМЕТРИЯ на своята тичинка.


Като символ това цвете има множество и богати значения. Има дори Световен ден на Бялата маргаритка - в чест на това, че се е използвала успешно при лечението на туберкулозата. Тя може да се яде - в повечето си разновидности. Има и лечебни свойства, и за вътрешно, и за външно приложение. Тя подпомага зарастването на рани - от там символизма, че прочиства, изчиства, укрепва и лекува наранените човешки души. Цвете на чистите чувства, на скромността и вечната красота. От античната митология се знае, че Маргаритката е една нимфа, в която бил влюбен богът на овчарите. Тя не го харесвала и не искала той да ѝ досажда - затова се превърнала в много маргаритки - за да не може той да я различи коя е. От християнската традиция - маргаритките са сълзите на Мария Магдалина. Маргаритката е била известна в Европа от дълбока древност - намирани са шноли с украса, изобразяваща маргаритки, от минойската цивилизация на остров Крит.


Името ѝ на английски - daisy - има етимология от "day's eye" - око на деня. Защото маргаритките се разтварят, когато изгрее Слънцето и се затварят при стъмване или разваляне на времето.


...


Ето и ЧАКРИТЕ, които видях в Маргаритката, и не се сдържах да ги изобразя! Невероятни МАНДАЛИ се крият в това цвете, символ на лоялната любов, на лечението, на скромността, простотата и красотата...


МУЛАДХАРА...


СВАДХИСТХАНА


...

МАНИПУРА

...


АНАХАТА
...
ВИШУДХА

...
АДЖНА

...
САХАСРАРА
...


...

ОЩЕ ЕДНА МАНИПУРА
...ОЩЕ ЕДНА САХАСРАРА
...

...


А следващите са симфонии, които ми изпяха Маргаритките...Да кажем - МУЗИКАТА НА СФЕРИТЕ, ИЗПЯТА ОТ МАРГАРИТКАТА.


Зиготи, Мистериозни Космически Клетки, Вибрации на Цветовете...


...
Поглед през Космическото Прозрачно Було...
....
Колелото на Живота, в Колелото на Живота, в Колелото на Живота...
...
Коренът-Център излъчва своите Вълни към Творението
...Водната Повърхност на Творението се вълнува...


...


Мандалите танцуват - завъртат се в знака на Божественото Слънце (свастика) - и пораждат Ганеша.Благодаря на Маргаритките - дадоха ми тази МАНДАЛА НА ГАНЕША!
...


БЛАГОДАРЯ! ХАРИ ОМ ТАТ САТ!МАНДАЛАТА НА ШИВА...


Космическо излъчване "Триъгълник" - превод, моля!


...Една медитация и мантра с Маргаритките, набързо направена, която ще се промени скоро:

...Благодаря на това цвете, Маргаритката - за първи път ми се случи да рисувам с цвете... Всъщност, не аз рисувах - а Цветето. Особено усещане! Цвете да рисува, чрез теб, ти да си негов инструмент. И съм щастлива, че Маргаритката разкри тези неподозирани свои аспекти...
Ето го оригиналът:МАНДАЛА НА ДЕНЯ


Недей да подценяваш Маргаритките!

Съзри Свещена Геометрия
и в най-малката им тичинка!
Космос значи Ред.
Виж Космоса във Маргаритката!...


автор: Соня Петрова - Аеиа

публикувано на 16.05.2015г.


...