ПО ВРЕМЕ НА СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ ВСЯКА ДУХОВНА ПРАКТИКА ИМА СТОКРАТНО ПО-СИЛЕН ЕФЕКТ

Solar_EclipseСлънчево затъмнение се наблюдава от Земята, когато Луната съвпада със Слънцето,

т.е. така да се каже, тя преминава между него и Земята и поради това хвърля върху планетата Земя сянка – на определени места от Земята. На тези места може да се наблюдава пълно слънчево затъмнение. На други места – то е частично, тъй като сянката, която Луната хвърля върху Земята (и тази сянка пречи да се види слънчевия диск), не покрива цялата земна повърхност. Ако пък това „разминаване“ между Слънцето и Луната се случи през нощта – хората на това място, разбира се, няма да могат да наблюдават изобщо слънчевото затъмнение. Важно е да се отбележи, че слънчево затъмнение има само по време на новолуние, на нова луна – тъй като тогава Слънцето, Луната и Земята са на една линия. Също така е добре да се спомене, че не всеки месец има слънчево затъмнение, защото, за да се случи последното, трябва да съвпадат орбитите на Луната и Земята спрямо Слънцето. Те не винаги съвпадат, затова и не всеки месец има слънчево затъмнение. Интересен факт е, че средно на всеки 2,5 години хората могат да наблюдават пълно лунно затъмнение, независимо къде се намират на Земята, но отнема около 375 години, докато се случи отново пълно слънчево затъмнение в дадена конкретна област от земната повърхност.

 

На 9 март 2016 г. в България слънчевото затъмнение ще започне в 1:19 часа през нощта и ще бъде с най-силно въздействие около 4 минути.

 

Луната, като въздействие и символика е една от най-важните планети, влияещи напълно пряко и физически върху планетата Земя – приливите и отливите на океаните, месечните цикли при жените и т.н. Като символика Луната се свързва с подсъзнанието, безсъзнателното, интуицията, но също и с ума, с хладното, студеното, успокояващото. Когато се случи слънчево затъмнение, Луната хвърля своята сянка над Земята и тази сянка пречи на Слънцето да стигне с лъчите си Земята. Слънцето е активността, действащият принцип, ежедневно опериращият разум. Разбира се, Слънцето и Луната се представят и като Ин и Ян – единството на противоположности, обединението на дуализма. Затова най-добре е те двете да се в равновесие. Когато, обаче, се случва слънчево затъмнение, това, образно, значи, че Земята бива залята с тази част от съзнанието, която е отворена и която отговаря за подсъзнанието, дари за свръхсъзнанието, за интуицията, за безсъзнателното. Слънцето изгаря всичко, то, образно казано, е Свещеният Огън, който превръща всичко в пепел. Луната охлажда и дава възможност на Творението да сътворява нови неща, като, образно, вади „идеите“, калъпите, матриците от непроявеното несъзнавано.

 

Затова, например, би било добре човек да не яде (и дори да не пие нищо) за 24 часа около слънчевото затъмнение – счита се, че по този начин умът няма да се занимава с преработката на храната, а ще има възможност да използва благоприятните небесни влияния и да работи върху своето усъвършенстване. От гореспоменатото е близко до ума, че по време на слънчево затъмнение открити за работа ще бъдат тези аспекти на ума, които отговарят за безсъзнателното, за подсъзнанието, за интуицията и т.н.  Ако 24 часа без храна е твърде много и непосилно, може поне 6 часа преди и 6 часа след затъмнението да не се приема никаква храна. (това е общо 12 часа). В България това ще е лесно – тъй като затъмнението се пада през нощта.

 

Ако не успеем да проведем усърдно духовните практики, с които се занимаваме (пак поради нощта), то поне бихме могли да използваме времето за спане за получаване на важни сънища. Залятата от Несъзнателното земна повърхност определено благоприятства сънуването по време на слънчево затъмнение.

 

Влияние по време на това затъмнение ще има от знака Риби, от Нептун, Юпитер и Сатурн. Нептун може да даде големи фантазии и опасност от затъване в илюзии, но Сатурн ще се погрижи всичките „видения“ да бъдат материализирани или очертани в строги рамки, а Юпитер ще придава сила и замах на Разума, предпазвайки го от лъжливи идеи.

 

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 07 март 2016г....