ЗАЩО Е ВАЖНО В СЪЗНАНИЕТО НИ ДА НЯМА МИСЛИ
Първо искам да поясня, че става дума за Йога и подобни практики, и второ – че използвам думата „Съзнание” условно, някои може да „Го”...

наричат по друг начин, но все за „Него” става дума.


Често става така, че като кажеш на хора, не навлизали в сериозна практика на концентрация и медитация, че трябва да освободят съзнанието си от мисли, те едва ли не разбират, че държиш да станат пълни тъпаци! Как така няма да мислят?! Немислещият човек е синоним на безмозъчно същество! Това в кръга на шегата разбира се.


Сега минавам по същество. Каквото и да правим, каквато и дейност да извършваме – нямаме ли концентрация в конкретната работа – нищо няма да направим. Или ще направим нещо, както се казва – колкото да не е без хич. Всеки знае, че когато върши нещо истински, често се случва да не вижда и чува какво става около него, да забрави „себе си”. Това всъщност не е никакво „забравяне на себе си” – а е едно напълно ежедневно ЧУДО! Това, хем често срещано, хем трудно постигаемо състояние е една прекрасна проява на ВСЕЛЕНАТА – проявата, в която ТИ и ВСЕЛЕНАТА сте ЕДНО. Или, в случая – когато ТИ СИ ТОВА, КОЕТО ПРАВИШ. По принцип ти винаги си това, което правиш, но това ЧУДО, това прекрасно ДИНАМИЧНО СЪСТОЯНИЕ (това не е оксиморон!) се постига, когато САМИЯТ ТИ НЕ ПРАВИШ НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ТОВА, В КОЕТО СИ СЕ КОНЦЕНТРИРАЛ.


Моето лично отношение по този въпрос е:


Съзнанието не е само т.нар. Наблюдател. То е и Творецът на Реалността!


То, обаче, може да твори Реалността, само когато е свободно от мисли.


Съзнанието ПРАВИ и СЪЗДАВА мислите.


Нетренираното Съзнание е маниак на тема „създаване на мисли”.


То е един отявлен работохолик, който се чувства зле, когато не произвежда мисли. Чувства се дори виновно, ако му се наложи да спре с производството!


От своето пристрастяване към „мисловния работохолизъм”, Съзнанието е забравило своята основна функция, дарба и предназначение, а именно:


ДА СЪЗДАВА РЕАЛНОСТ!


Както не можеш да копаеш канали, докато например готвиш, така не можеш и да създаваш реалност, докато мислиш! Докато създаваш мисли!


Затова спирането на мислите не е глупашка и безсмислена работа. Напротив!


Пък който иска, да не си ги спира.

...

Автор: Соня Петрова – Аеиа

(тема от предстоящата ми книга за Йога)

Книгата "Магически разкази" във Facebook (клик)


Йога ОНЛАЙН - Йога ПРАКТИКИ ПО СКАЙП (линк)

Йога за ОТСЛАБВАНЕ - УРОЦИ ПО СКАЙП (линк)...