ЧУДОТО НА БАЧКОВСКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА
Днес, на втория ден на Великден, се чества чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир.

От манастира се провежда литийно шествие до местността Клувията, където, според легендата, иконата била намерена от две овчарчета, точно на втория ден на Великден.

 

Бачковската Света Богородица е една от най-силните чудотворни икони на Дева Мария с Христа. Според преданието и регистрираните чудеса, тя може да помогне на хората да се отърват от безбрачие, безплодие, както и да се излекуват от безброй болести на тялото и душата. Не е необходимо да се молиш пред оригинала на иконата – според духовни лица самият „образ“ върши чудесата. Затова всеки, който чувства нужда или необходимост, може да отправи молитви към Светата Дева, визуализирайки конкретния неин образ от Бачковския манастир.

 

Моето лично, днешно чудо, свързано с иконата от манастира, се случи отново! Случвало се е и предишни години, по различни начини – дори навремето точно по този начин разбрах за тази икона и специално за деня, на който тя се чества (преди това не знаех). Днес, със събуждането ми,  моята котка беше на високия рафт, който по принцип е трудно достъпен, дори за котки! Както е видно на снимката – успях да я снимам – котката е точно до иконата на Света Богородица от Бачковския манастир! До нея е образът на Свети Мина… Преди това никога не се е качвала там, поне аз не съм я засичала. Това не е точно съвпадение, лично за себе си аз то приемам за чудо, още повече, че котките са особени същества, както ги наричам – изпратени ни свише лечители-йогини…

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 
МОЛИТВА КЪМ ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА

 

О, пресвета Владичице Богородице! С вяра и любов те моля: Не отвръщай лицето си от мене, който прибягвам към тебе! Моля, милосърдна Майко, твоят Син и наш Бог  - Господ Иисус Христос, - да запази в мир нашата страна. Избави всички, които с вяра ти се молят от греховни падения, от пакости и зли човеци, от всякакви изкушения и скърби, от нещастия и внезапна смърт. Дарувай ни дух на сърдечно съкрушение и смирение, чистота на мислите, изправление на греховния живот, прощение на греховете, та всички, които възпяваме благодатно твоето величие, да се удостоим с небесното царство, дето заедно с всички светии да славим пречестното и величествено име на Отца и Сина, и Светия Дух!

Амин!

 Още чудеса от днес:


...