ПРИТЕСНЕНИЕТО - ЗНАК, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД

Да кажем, че публикацията е от рубриката „Приложна интуиция за всеки ден и час“.

Защото, „интуицията“ може да се тренира и да бъде използвана съвсем практически, ежедневно и целенасочено. Въпросът е да се различават посланията и да се знае кое явление до какво води – по същия начин, както ако видим, че времето се затопля, ще предскажем със сигурност, че дърветата ще напъпят и че цветята ще започнат да цъфтят. Има хора, които „познават“ бъдещето и учудват другите, дори до степен последните да си мислят, че виждат и чуват пред себе си истинско чудо. Чудото е само това, че тези надарени и тренирани „медиуми“ могат да видят, различат и преведат на човешки език посланията на „духа“. И това може да го направи всеки човек, стига да потренира в тази област. Така, де – ако човек не седне целенасочено да се учи да чете, няма да започне да чете от само себе си...

 

И се връщаме към заглавието и основната тема – притеснението. Всеки знае „що е притеснение“ и всеки може да осъзнае, дали в момента самият той се притеснява или не. В това е номерът – да можеш да ползваш притеснението си, без ти самият  да се притесняваш. Успееш ли – тогава ти ползваш притеснението просто като явление, което ти казва пряко:

 

ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД!

...

 

Разбира се, държа да подчертая, че всички тези неща, всички знаци от Несъзнаваното и подобни явления са строго индивидуални и за тях унифицирана рецепта – т.е. валидна за всички и всеки – не може да бъде написана и предписана. Всеки сам трябва да открие своя начин и своето значение на символите. Колкото повече човек работи в тази насока, толкова повече правилни попадения ще има. В този смисъл, настоящата статия е само за ориентир, за насока – но не и като предписание за някакви конкретни действия и изводи.

...

Няма човек, който поне веднъж в живота си да не се е притеснявал предварително за нещо, и когато това нещо се осъществи реално – притесняващият се преди това човек да види и да осъзнае, че притесненията му са били напълно безпочвени. Това е основният знак. Главният белег. Защото в огромен процент от случаите се случва именно това накрая, т.е. случките протичат при следния еднотипен сценарий, ако може така да се нарече:

 

1. Предстоящо важно за нас събитие.

2. Ние го чакаме с нетърпение, но, понеже много от нещата в това събитие зависят от нашето участие и представяне – ние се притесняваме и тревожим, че няма да успеем да се представим добре или перфектно. Често притеснението ни граничи едва ли не със страхови пристъпи и други болестни симптоми. (т.нар. сценична треска и подобни прояви)

3. Събитието преминава с резултат от него: безспорен успех за нас.

4. Ние разбираме, привидно пост-фактум, че притеснетията и тревогите, които са ни мъчили жестоко, са били напълно ирационални, безсмислени и безпочвени.

 

...

 

И тук като в съновник или рецептурник можем да изпишем:

 

Появи ли се „Притеснение“, или тревога, или страх от бъдещо събитие – можем да бъдем 99 % сигурни, че всичко ще бъде наред. Ако и успеем да се отграничим от това притеснение, да осъзнаеем че: НИЕ НЕ СМЕ ПРИТЕСНЕНИЕТО, ЧЕ ТО Е ПРОСТО ЯВЛЕНИЕ, КОЕТО МОЖЕМ ДА ПОЛЗВАМЕ – тогава ще ни бъде хем по леко, хем по-приятно, хем по-пълноценно.

...

 

Ако НЯМА ПРИТЕСНЕНИЕ: виж, тук е много хлъзгава територия. Но често се случва така, че нещата се провалят и не завършват добре в наша полза, когато преди това не е имало притеснение.

 

В това е виден от времево разстояние от светлинни години един парадокс, вопиющ при това – твърди се, че когато сме спокойни и уравновесени, всичко е тип-топ и всичко се случва по възможно най-добрия начин. И е така, но – има един интересен момент, който ще бъде описан по-долу.

 

Представяме си своя Ум като едно езеро – което реагира със своята повърхност на всяка промяна в околната му среда, дори и най-невидимата и най-фината. Повърхността му се променя от най-малката промяна. От всяка една промяна – която е недоловима за стандартните сетива на човека.

 

И ето какво се случва: често т.нар. спокойствие е всъщност напълно лъжливо – ние, в този момент, нямаме адекватна връзка с ума си и не виждаме повърхността на Езерото. Съответно – не можем да разберем, че то се вълнува. Затова и не чувстваме никаква тревога – но езерото я чувства.

 

А при наличие на дразнещо „притеснение“ – да кажем, условно, че това, което виждаме от Езерото, е някакъв вид ТЕЧЕНИЕ – което най-често ще заведе лодката ни, където трябва. Нашето съзнание, объркано, мисли  това течение за опасно вълнение, така го и усеща.

...

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа...11 ЛЮБОПИТНИ ФАКТА КАК БОЛЕСТИТЕ СА ПРОМЕНЯЛИ ХОДА НА ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

48 ФАНТАСТИЧНИ ФАКТИ ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО


НЕУМОЛИМАТА МАТРИЦА, ПРЕД КОЯТО МИЛИОНИ ЖЕНИ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВДАВАТ


БИБЛЕЙСКО ДОКАЗАТЕЛСТВО: КОЙ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ПОДПОМАГА НАЙ-СИЛНО УМА, ИНТЕЛЕКТА И ИНТУИЦИЯТА?


КАК ДА ПРЕДАВАМЕ И ПРИЕМАМЕ МИСЛИ


ЗВУКЪТ НА ТИШИНАТА - ОМ на ВЪЗПРИЯТИЕТОКЕЛТСКИ ЗОДИАК НА ДЪРВЕТАТА
...